Matematik

HJÆLP!! Ligefrem og omvendt proportionalitet altid skærer y-aksen i punktet

08. februar 2017 af janiw (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hej er der nogen der kan være sød at hjælpe mig med at forstå de her opgaver :)
Vedhæftet fil: IMG_6908.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2017 af mathon

For to ligefrem proportionale størrelser x og y
gælder:
                      \frac{y}{x}=k(onstant)\; \; \; \; \; \; \; x\neq0
hvoraf
                      y=k\cdot x  som formelt er ligningen for en ret linje "gennem (0,0)".


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2017 af mathon

For to ligefrem proportionale størrelser x og y
gælder:
                      y\cdot x =k(onstant)
hvoraf
                      y=\frac{k}{x}\; \; \; \; \; \; x\neq0  som formelt er ligningen for en ligesidet hyperbel, som aldrig skærer
                                                    y-aksen.
 

                                                      
                  


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2017 af mathon

I selve opgaven 
er sammenhængen:
                                      \underset{pris}{y}=\underset{literpris}{a}\cdot \underset{antal \; liter}{x}

                                      y=11{,}17\cdot x

                                       


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. februar 2017 af mathon

D.

                                      441{,}87=11{,}17\cdot x

                                      x=\frac{441{,}87}{11{,}17}


     


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. februar 2017 af mathon

F.
                                      y=a\cdot x

                                      a=\frac{y}{x}

                                      a=\frac{355{,}64\; kr}{31{,}5\; L}


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. februar 2017 af Anonyminized (Slettet)

Slettet

Skriv et svar til: HJÆLP!! Ligefrem og omvendt proportionalitet altid skærer y-aksen i punktet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.