Matematik

Løsning til andengradsligninger

09. februar 2017 af Wincklers (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey!

Er der ikke en venlig sjæl, som vil forklare mig løsningerne til disse to ligninger. Gerne lidt pædagogisk :) 

x^2+ ?7+?2x=?0 

3s=2s^2+1


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2017 af mathon

           Hvad betyder spørgsmålstegnene?


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. februar 2017 af mathon

                                          2s^2-3s+1=0
måske kan du bedre
                                          2x^2-3x+1=0      for x=s
        a=2
        b=(-3)
        c=1
        d=b^2-4\cdot a\cdot c=(-3)^2-4\cdot 2\cdot 1=9-8=1

        \sqrt{d}=\sqrt{1}=1

        x=\frac{-b\mp \sqrt{d}}{2\cdot a}

        s=x=\frac{-(-3)\mp 1}{2\cdot 2}=\frac{3\mp 1}{4}=\left\{\begin{matrix} \frac{1}{2}\\ 1 \end{matrix}\right.

        
        


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2017 af Anonyminized (Slettet)

Slettet

Svar #4
09. februar 2017 af Wincklers (Slettet)

#1 spørgsmålstegnene skal der bare ses bort fra. De var en fejl. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. februar 2017 af mathon

           x^2+2x+7=0

  a=1
  b=2
  c=7

  d=2^2-4\cdot 1\cdot 7 …


Skriv et svar til: Løsning til andengradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.