Matematik

Trekantsberegning

14. februar 2017 af TildeKlump (Slettet) - Niveau: C-niveau

I en retvinklet trekant ABC, hvor vinkel C er ret, er cos(A)=0,5. Jeg kan dermed udlede, at b vil være dobbelt så stor som c. Jeg får at vide, at c = 2x 

Derfor må b vel være x

Jeg skal nu udregne a, og det falder mig ind at bruge pythagoras, men så bliver a = x, og det kan man da ikke? Man kan da ikke have en retvinklet trekant hvor a=x b=x og c=2x

Hjælp søges!!

 

Brugbart svar (1)

Svar #1
14. februar 2017 af mathon

Brug af Pythagoras:
                                      a^2+x^2=(2x)^2

                                      a^2+x^2=4x^2

                                      a^2=3x^2

                                      a=\sqrt{3}\cdot x


Skriv et svar til: Trekantsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.