Matematik

Bestem den afledede funktion

15. februar 2017 af lisapedersen98 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen

Jeg sidder her med en opgave jeg virkelig ikke kan finde ud af! En der vil hjælpe?

Opgaven lyder:

En funktion er bestemt ved regneforskriften:

f(x)=x^4-2x^2+e^x

Bestem ved hjælp af regnereglerne og uden brug af CAS den afledede funktion.

Håber der er en som vil hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2017 af janhaa

spør du om den deriverte? f ' (x)?

hvis ja:

f ' (x) = 4x^3-4x + e^x


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar 2017 af tyskeren11 (Slettet)

f(x)=x^4-2x^2+e^x

Den afledede funktion ved at differentiere regneforskriften for f ledvist:

f'(x)=4x^3-4x+e^x


Svar #3
15. februar 2017 af lisapedersen98 (Slettet)

Er der nogen mellemregninger til dette?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. februar 2017 af tyskeren11 (Slettet)

Nej. Efterhånden man løser opgaver, der handler om differentialregning, så husker man automatisk regnereglerne. Dog kan du finde en skematisk oversigt over funktioner f(x) og deres differentialkvotienter f'(x).


Skriv et svar til: Bestem den afledede funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.