Matematik

Differentialregning og optimering

17. februar 2017 af Maya12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven er vedhæftet som bilag. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2017 af mathon

Pythagoras
giver:
                   h=\sqrt{140^2-x^2}


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2017 af janhaa

h(x)=\sqrt{140^2-x^2}\\ V(x)=300\sqrt{140^2-x^2}\\ V\,'(x)=0


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. februar 2017 af mathon


           V=\underset{grundflade}{\underbrace{\tfrac{1}{2}\cdot h\cdot 2x}}\cdot \underset{l\ae ngde}{\underbrace{300}}=300x\cdot \sqrt{140^2-x^2}

maksimalt rumfang
kræver bl.a.
                           V{\, }'(x)=0

                           V{\, }'(x)=300\cdot \sqrt{140^2-x^2}+300x\cdot \frac{-2x}{2\sqrt{140^2-x^2}}=0

                                             300\cdot \left (140^2-x^2 \right )-300x^2=0

                                             300\cdot 140^2-300x^2 -300x^2=0

                                             600x^2=300\cdot 140^2

                                             2x^2=140^2

                                             x^2=70\cdot 140

                                             x^2=2\cdot 7^2\cdot 10^2

                                             x=70\sqrt{2}

                                            

                                             

                                            

                          


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. februar 2017 af janhaa

#3

h(x)=\sqrt{140^2-x^2}\\ V(x)=300\sqrt{140^2-x^2}\\ V\,'(x)=0

mente.

V(x)=300x \sqrt{140^2-x^2}\\ V\,'(x)=0


Svar #6
17. februar 2017 af Maya12 (Slettet)

Mange tak


Svar #7
17. februar 2017 af Maya12 (Slettet)

Hvor har i bestemt rumfanget R som funktion af x?


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. februar 2017 af mathon

                        V(x)=300x\cdot \sqrt{140^2-x^2}


Svar #9
17. februar 2017 af Maya12 (Slettet)

Godt, skulle lige være sikker. Tak igen.


Skriv et svar til: Differentialregning og optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.