Matematik

Bestem samtlige samfunktioner til f

21. februar 2017 af anonymosi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

En funktion f er givet ved f(x)=2x+1/x, x>0 

A) Bestem samtlige stamfunktioner til f og den stamfunktion som går gennem punktet (1,4)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2017 af SuneChr

Samtlige stamfunktioner til f er det ubestemte integral F af f hvor integrationskonstanten c er med.
Bestem c således at F (1) = 4


Svar #2
21. februar 2017 af anonymosi (Slettet)

Men ved ikke helt hvad det er jeg skal gøre SuneChr


Brugbart svar (1)

Svar #3
21. februar 2017 af mathon

#2
                        F(x)=y=\int(2x+\tfrac{1}{x}) \, \mathrm{d}x=x^2+\ln(x)+k
        og
                                        4=1^2+\ln(1)+k

                                        4=1^2+0+k?

                                        k=3

                        F(x)=x^2+\ln(x)+3


Skriv et svar til: Bestem samtlige samfunktioner til f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.