Matematik

AREAL AF TREKANT! Matematik !

22. februar 2017 af kasperjensenskole (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 3)
En trekant ABC er indskrevet i et kvadrat med sidelængden 1, som vist på figuren.

a) Opstil en forskrift for arealet af trekanten som funktion af x.

b) Bestem den værdi af x, der giver trekanten det største areal.
 

Tjek opgave 3 i følgende link for at finde opgave tegningen: https://www.scribd.com/document/2561498/mat2y-13

Kunne være godt med hjælp! Vh. Kasper


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. februar 2017 af StoreNord

Kvadratets areal    minus     trekanternes areal.

----            A= 1*1 - ½x*x - 2*½(1-x)*1


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. februar 2017 af MatHFlærer

a) 

Vi kan bestemme en forskrift udelukkende via trekanternes areal. Vi har:

T_{ABC}=1-\frac{1}{2}\cdot x\cdot x-2\cdot \frac{1}{2}\cdot 1\cdot (1-x)=1-\frac{x^2}{2}-1+x=x-\frac{x^2}{2}

b) den burde være til at gå til.


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. februar 2017 af 123434 (Slettet)

Følger lige med


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. februar 2017 af Soeffi


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. februar 2017 af MatHFlærer


Svar #6
25. februar 2017 af kasperjensenskole (Slettet)

Mange tak for svar alle! Virkelig en god hjælp! God weekend til jer alle :-)


Skriv et svar til: AREAL AF TREKANT! Matematik !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.