Matematik

toppunkt

24. februar 2017 af seriøs (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x) = 2x2 - 2x + (5/2)

via f'(x) = 0 , får jeg toppunktet (0,5 ; 2)

Jeg skal dog også bruge toppunktsformlen.

Jeg får det samme resultat, men jeg får diskriminanten = - 16 

Men den må jo ikke være negativ ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. februar 2017 af mathon

             T=\left ( x_T;y_T \right )=\left ( \tfrac{-b}{2a}\; ;c-a\left ( x_T \right )^2 \right )

   a=2
   b=(-2)
   c=\tfrac{5}{2}

diskriminanten må gerne være negativ.


Skriv et svar til: toppunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.