Matematik

Potensfunktioner, find a

28. februar 2017 af SvendeGildet (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa!

Skal finde a i denne potens funktion:

10.000 = 2.850*4.25a

Normalt ved jeg at man skal finde det med kordinaterne, men siden jeg ikke har dem, hvad skal jeg så bruge til at finde a?

Skal så skrive det med 4 decimaler.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2017 af janhaa

lg(10/2,85) = a*lg(4,25)

a = ...


Svar #2
28. februar 2017 af SvendeGildet (Slettet)

Med lg mener du log?

Kan du uddybe lidt, forstår det ikke helt, undskyld.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2017 af mathon

#2

              2.850\cdot 4{,}25^a=10.000                   divider med 2.850

           4{,}25^a=\frac{10.000}{2.850}=\frac{10}{2{,}850}            forkortes med 1000

           \log(4{,}25)\cdot a=\log\left (\frac{10}{2{,}850} \right )      divideres med \log(4{,}25)

           a=\frac{\log\left (\frac{10}{2{,}850} \right )}{\log(4{,}25)}        


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2017 af janhaa

#2

Med lg mener du log?

Kan du uddybe lidt, forstår det ikke helt, undskyld.

ja lg = log

10/2,85 = 4,25^a

ta log på begge sider:

log(10/2,85) = log(4,25^a) = a*log(4,25)

a = log(10/2,85) / log(4,25) =0,868


Svar #5
28. februar 2017 af SvendeGildet (Slettet)

Ah forstår det nu, tak!


Skriv et svar til: Potensfunktioner, find a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.