Matematik

En forskrift

02. marts 2017 af natalie1234 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En bold slippes fra en højde pa 3 m. Den falder ned pa et hårdt underlag hvorefter den foretager endnu et hop osv. Det oplyses, at højden for hvert hop reduceres med 20%.

(a) Opskriv en forskrift, der angiver boldens maksimale højde som funktion af hoppets nummer.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2017 af peter lind

Opskriv en liste over de maksimale højde


Svar #2
02. marts 2017 af natalie1234 (Slettet)

det var det eneste der stod i opgaven? der var ikke andre tal


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2017 af peter lind

så regn dem ud


Svar #4
02. marts 2017 af natalie1234 (Slettet)

okay så den starter på 3m og så 2.4m osv... hvad gør man så?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. marts 2017 af peter lind

3m

0,8*3m

0,8*0,8*3m

o.s.v


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. marts 2017 af AmandaBoel (Slettet)

Hejsa. Det er en eksponentiel funktion f(x)=b*a^x
B er strarværdien = 3
A er fremskrivningsfaktoren a=r+1, her er r -20%, derfor er a=0.80

Funktionsforskriften er derfor
F(x) =3*0.80^x

X er antal hop mens f(x) beskriver højden af bolden  


Svar #7
02. marts 2017 af natalie1234 (Slettet)

tusind tak for hjælpen!


Skriv et svar til: En forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.