Matematik

Monotoniforhold

02. marts 2017 af lisapedersen98 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle

Er der en som vil hjælpe med denne opgave?

En funktion f er givet ved 

f(x)=2*x^3-6*x^2-12*x+1

a) bestem en ligning til grafen for f i punktet P(5,f(5))

b) bestem monotoniforholdene for f

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2017 af Mathias7878

a) Brug formlen: y=f(x0)+f′(x0)⋅(x−x0)

hvor x0 = 5

b) Løs ligningen f'(x) = 0

Den x-værdi du finder ved at løse ligningen f'(x)=0, er det punkt på grafen, hvor hældningen er 0.

Indsæt da en x-værdi før din x-værdi fundet ved f'(x)=0, og en x-værdi efter din x-værdi fundet ved f'(x)=0

- - -

 

 


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.