Fysik

Fart

05. marts 2017 af Keminærd (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg håber virkelig nogle kan hjælpe med dette spørgsmål :)

Et pendul slippes. Med hvilken fart passeres midertlinjen?
Der er en tegning til spørgsmålet hvor det oplyses at pendulet vejer 0.2 kg, og at den fulde distance er 1.2 m


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2017 af peter lind

Jeg går ud fra at det er den lodrette afstand fra hvor pendulet slippes til den passere midterlinien. I så fald kan du bruge energibevarelse. m*g*h = ½*v2


Svar #2
05. marts 2017 af Keminærd (Slettet)

Tak hvad står h for?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2017 af mathon

                        energibevarelse. m*g*h = ½*v2

                                                             m\cdot g\cdot h=\tfrac{1}{2}\cdot m\cdot v^2

                                                   g\cdot h=\tfrac{1}{2}\cdot v^2

                                                   v=\sqrt{ 2\cdot g\cdot h}         h er højden.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2017 af Eksperimentalfysikeren

Du mangler en oplysning for at kunne regne farten ud. Det er pendulets længde, der mangler. Når du har den, kan du finde udsvingsvinklen ved at dividere halvdelen af distancen med pendullængden. Derefter kan du finde den lodrette afstand mellem yderpunktet og ophængningspunktet. Herudfra kan du finde h. MEN, du skal først have fat i den manglende pendullængde.


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. marts 2017 af mathon

                              h=l\cdot (1+\cos(v))   når v er udsvingsvinklen fra lodret og l er pendullængden.

hvoraf:
                                                   v=\sqrt{ 2\cdot g\cdot l\cdot (1-\cos(v))}
                      


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. marts 2017 af mathon

korrektion:
                              h=l\cdot (1{\color{Red} -}\cos(v))


Skriv et svar til: Fart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.