Matematik

Angiv de konstante vækst i hver af de nedenstående øvelser

06. marts 2017 af Stjerneskud2016 - Niveau: 9. klasse

Hej! Jeg har en opgave som lyder:

"Angiv de konstante vækst for funktionen f(x), hvis graf har ligningen:"

a) 2y-4=x

b) 3y+2=x

c) 4y-1=8x

d) 1/2y+3=2x

e) 2x+1/2y+1=3y-4

Hvilken formel skal jeg bruge? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2017 af mathon

"Angiv den konstante vækst for funktionen f(x), hvis graf har ligningen: …"

formel:
                 \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=f{\, }'(x)=a       da alle funktioner a) - e) kan bringes på formen y=ax+b


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2017 af Mathias7878

a) -4

b) +2

c) -1

d) +3

e) +1

Du skal aflæse konstanten (dvs. det tal, der ikke ikke afhænger af noget, som altid er det samme). Dette er ikke tilfældet for de tal, der ganges med x og y, da de kan variere i forhold til, hvilken værdi enten x eller y er. 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2017 af mathon

a)                        y=\tfrac{1}{2}x+2

b)                        y=\tfrac{1}{3}x-\tfrac{2}{3} 

c)                        y=2x-\tfrac{1}{4} 

d)                        y=4x-6 

e)                        y=\tfrac{4}{5}x+2 


Svar #4
06. marts 2017 af Stjerneskud2016

mathon

Mange tak! Hvor finder du alle formler?


Svar #5
06. marts 2017 af Stjerneskud2016

Mathas7878

Mange tak!


Skriv et svar til: Angiv de konstante vækst i hver af de nedenstående øvelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.