Matematik

Eksponentiel udvikling - Hvor mange procent vokser y, når x får tilvækst?

10. marts 2017 af Emilie211 - Niveau: C-niveau

Jeg sidder med denne opgave, som jeg er i tvivl om, hvordan jeg skal løse:

En eksponentiel udvikling er givet ved ligningen: y=228*1.359x

- Hvor mange procent vokser y med, når x får en tilvækst på 5?

Håber der er nogle der kan hjælpe. Tak på forhånd! :)) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2017 af MatHFlærer

Benyt:

Her er 


Svar #2
10. marts 2017 af Emilie211

Jeg synes jeg får en ret høj procent. Regner jeg forkert?

ry=(1.3595-1)*100=365.551 %


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2017 af MatHFlærer

Nope! Du regner rigtigt. :-) 


Svar #4
10. marts 2017 af Emilie211

Okay, tusind tak for hjælpen! ;-) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. marts 2017 af MatHFlærer

No problem! ;-)


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling - Hvor mange procent vokser y, når x får tilvækst?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.