Matematik

Løs f'(x)=0,375

13. marts 2017 af PBogJAM (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogle der kan gå igennem den her opgave med mig, jeg går i stå når jeg prøver at løse ligningen f'(x)=0,375.

c) Bestem førstekoordinaten til hvert af de punkter på grafen for f. hvor tangenthældningen er 0,375

f(x) = 0,25x^4-x^3+x^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2017 af peter lind

Ligningen bliver en tredjegradsligning hvor konstanten er 0. Sæt x ud foan en parentes og benyt 0 reglen


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2017 af StoreNord

Jeg ved ikke hvordan man løser denne 3. grads-ligning, men jeg har opdaget at den ene rod er:   x=0.5


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. marts 2017 af peter lind

Brug 0 reglen. Hvis du sætter x ud foran en parantes får du x gange et 2 gradspolynomium. x=0 er den ene løsning. De resterende får du ved at løse 2. grads ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. marts 2017 af StoreNord

For at finde hvor hældningen er 0.375 skal vi vel løse ligningen       x³-3x²+2x=0.375   ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. marts 2017 af SuneChr

Man skal løse ligningen
           x3 - 3x2 + 2x = 3/8     ⇔
8x3 - 24x2 + 16x - 3 = 0
Hvis der er rational rod p/q , skal p gå op i 3 og q gå op i 8
# 2   ja.   x = 1/2    og to irrationale rødder.


Skriv et svar til: Løs f'(x)=0,375

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.