Matematik

ligning for tangenten

14. marts 2017 af Kristensenalex - Niveau: B-niveau

parablen p er graf for funktionen f givet ved f(x)= -0,25x^2 + 2x - 1 

bestem en ligning for tangenten t til p i punktet R(5,f(5)) 

hvordan løser man den ? 

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2017 af peter lind

ligningen for tangenten for en graf for f(x) i punktet (x0, f(x0) ) er y = f'(x0)(x-x0) +f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2017 af mathon

Du har brug for
                                f(5)
                    og
                                f{\, }'(5)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. marts 2017 af janhaa

slope: f ' (5) = -0,5*5 + 2 = -0,5

så P = (5, 2.75)

y - 2,75 = -0,5*(x-5)

y  = -0,5x + 5,25


Skriv et svar til: ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.