Matematik

er g(x) en stamfunktion til f(x)

18. marts 2017 af Simonsen403 (Slettet) - Niveau: B-niveau

er g(x)= 8+3x+x5 en stamfunktion til 4+54

G(x)=\int (8+3x+x^{5})dx=8x+\frac{3}{2}x^{2}+\frac{1}{6}x^{6}

Hvordan kommer jeg videre herfra?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2017 af StoreNord

Hvis g(x) er en stamfunktion, skal den vel differentieres.


Svar #2
18. marts 2017 af Simonsen403 (Slettet)

er det førstedel eller anden del der skal differentieres?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. marts 2017 af MatHFlærer

Jeg forstår ikke rigtig din opgave? Evt. upload et billede. Men jeg prøver. Hvis g(x) skal være stamfunktion til en funktion, så skal den afledede af g(x) være g'(x)=3+5x4.


Svar #4
18. marts 2017 af Simonsen403 (Slettet)

det er præcis det mit spørgsmål... 

men det er den jo ikke vel?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. marts 2017 af MatHFlærer

Nej det er den ikke, men 4+54 er jo ikke nogen funktion.... Tror nok du mener f(x)=4+5x4 og eftersom at g'(x)≠f(x) så er g(x) ikke en stamfunktion til f(x). 


Skriv et svar til: er g(x) en stamfunktion til f(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.