Matematik

Bestemme tallet k, så cirklen c går gennem punktet P, når...

19. marts 2017 af henrikbangsgaard (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen. 
Håber i kan hjælpe en forvirret ung mand. 

Jeg har fået stillet den opgave, at jeg skal: 

Bestemme tallet k, så cirklen c går gennem punktet P, når: 

c : (x-4)^2 + (y-k)^2 = 9 og P (6,10)

Ved ikke hvor jeg skal starte fra, hjælp tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2017 af janhaa

(6-4)^2 + (10-k)^2 = 9

dvs

4 + 100 - 20k + k^2 = 9

dvs

k=12,2

k=7,8


Svar #2
19. marts 2017 af henrikbangsgaard (Slettet)

Jeg forstår ikke helt hvad du gør? 


Svar #3
19. marts 2017 af henrikbangsgaard (Slettet)

Jeg er med på at vi indsætter 6 og 10 på henholdvis x og y pladserne, men hvordan har du fundet frem til resultaterne 12,2 og 7,8?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. marts 2017 af janhaa

#3

Jeg er med på at vi indsætter 6 og 10 på henholdvis x og y pladserne, men hvordan har du fundet frem til resultaterne 12,2 og 7,8?

second order equation wrt k:

k^2-20k+95=0


Svar #5
19. marts 2017 af henrikbangsgaard (Slettet)

Hvor har du fået 95 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. marts 2017 af janhaa

#5

Hvor har du fået 95 fra?

104-9=95

??


Svar #7
19. marts 2017 af henrikbangsgaard (Slettet)

Hør her min ven hvis du vil hjælpe folk med deres matematik er det ikke nok bare med at komme med nogle tal... Altså kom med din forklaring, det er flot alt du har skrevet men det har ikke hjulpet mig med noget som helst


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. marts 2017 af janhaa

#7

Hør her min ven hvis du vil hjælpe folk med deres matematik er det ikke nok bare med at komme med nogle tal... Altså kom med din forklaring, det er flot alt du har skrevet men det har ikke hjulpet mig med noget som helst

les boka di


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. marts 2017 af StoreNord

c :            (x-4)^2 + (y-k)^2 = 9 og P (6,10)        vi indsætter punktets x og y:

                 (6-4)2    +      (10-k)2               = 9           =>

                    4         +   102 + k2  -2*10*k = 9         =>

                   104 + k2 -20k  =  9         eller

                    k2 - 20k + 104-9 = 0      eller

                    k2 - 20k + 95 = 0            løses med diskriminant-metoden.

    


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. marts 2017 af SuneChr

Alternativt har man:
22 + (10 - k)2 = 9   ⇔
        (10 - k)2 = 5  ⇔
         |10 - k| = √5  ⇔
       k = ........  ∨  k = ........


Skriv et svar til: Bestemme tallet k, så cirklen c går gennem punktet P, når...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.