Matematik

LIGNING - hjælp til at isolere x

28. marts 2017 af Bookeater - Niveau: B-niveau

Hej SP

Jeg sidder og er ved at løse en ligning, som jeg pt er gået ret meget i stå med ...

Jeg vil helst bare have hjælp til at få isoleret x, jeg ønsker ikke et svar, men en måde at finde løsningen på ...

Det er følgende ligning:

220=(343/(343-x)*1720)-(343/(343+x)*1720)

Jeg håber der er nogle genier der kan hjælpe mig!


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. marts 2017 af Eksperimentalfysikeren

Sæt 1720 udenfor en parentes. Gag ligningen på begge sider af lighedstegnet med produktet af nævnerne.

Saml ledene på venstre side af lighedstegnet. Det giver en andengradsligning, som du løser. Husk at undersøge om løsningerne tilfredsstiller den oprindelige ligning.


Svar #2
28. marts 2017 af Bookeater

Tak, tror jeg har fundet ud af det - nåede også frem til en andengradsligning, der 'gik op' :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2017 af Eksperimentalfysikeren

Fint!


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. marts 2017 af mathon

              220=\left ( \frac{343}{343-x} \right )\cdot 1720-\left ( \frac{343}{343+x} \right )\cdot 1720\; \; \; \; \; \; \; x\neq\mp 343

             \frac{220}{1720}=\left ( \frac{343}{343-x} \right )-\left ( \frac{343}{343+x} \right )\; \; \; \; \; \; \; x\neq\mp 343

             \frac{11}{86}= \frac{343\cdot (343+x)- 343\cdot (343-x)}{343^2-x^2}

             \frac{11}{86}\cdot (343^2-x^2)= 343\cdot (343+x)- 343\cdot (343-x)

             \frac{11}{86}\cdot (343^2-x^2)= 343^2+343x-343^2+343x

             11\cdot (343^2-x^2)= 86\cdot 686x

             1294139-11x^2=58996x

             11x^2+58996x-1294139=0

                                                


Svar #5
28. marts 2017 af Bookeater

Tak, har fundet ud af det :)


Skriv et svar til: LIGNING - hjælp til at isolere x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.