Fysik

Beregning af bølgelængder

29. marts 2017 af 7klasse (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa! En der kan hjælpe mig med denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. marts 2017 af lionpanda (Slettet)

Jeg lavede engang nogenlunde samme forsøg.

Filen er linket til denne besked. Håber du kan bruge det.

Vedhæftet fil:Gitterkonstant.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #2
29. marts 2017 af Eksperimentalfysikeren

Start med at finde gitterkonstanten, d, der er afstanden mellem linierne i gitteret.

Når du har den kan du benytte afstanden mellem gitter og tavle og den afstand, lyspletten er forskudt (violet: 55cm), til at finde den tilsvarende vinkel, Θviolet. Den kan du så bruge i gitterligningen: sin(Θviolet) = nλviolet/d, hvor n er ordenen. I dit tilfælde er n=1.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. marts 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. marts 2017 af mathon

                          \sin(\varphi _n)=\frac{x_n}{\sqrt{L^2+{x_n}^2}}=\frac{n}{d}\cdot \lambda 

hvoraf:
                         \lambda=\frac{d}{n}\cdot \frac{x_n}{\sqrt{L^2+{x_n}^2}}

                        \begin{array} {c|c|c} farve&n&\lambda \\ \hline violet&4&133{,}951\; nm\\ \hline blaa &3&215{,}022\; nm\\ \hline gr\o n&2&418{,}232\; nm\\ \hline r\o d&1&906{,}492\; nm \end{array}
 


Skriv et svar til: Beregning af bølgelængder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.