Matematik

Forkort brøkker

02. april 2017 af Simon888 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan forkorter man brøkken (20*a-12)/(25*a-15) mest muligt ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. april 2017 af AngelOneOne

Hej Simon,

Man forkorter brøker, ved at finde det højst mulige tal, både tæller og nævner (øverst og nederste tal) i brøken kan divideres med. Generelt kan det skrives som:

\frac{a:k}{b:k}  hvor k\neq 0

Med andre ord, kender du værdien af "a", kan du beregne værdien af tæller og nævner og dermed finde det højest mulige tal.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #2
02. april 2017 af Simon888 (Slettet)

Hvad er tallet i den her sammenhæng. Jeg kan ikke selv lige se det.

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. april 2017 af mathon

           \frac{20a-12}{25a-15}=\frac{4\cdot (5a-3)}{5\cdot (5a-3)}=\frac{4}{5}    for  a\neq\tfrac{3}{5}


Skriv et svar til: Forkort brøkker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.