Fysik

Opgavesæt til fysik - Please hjælp

03. april 2017 af desperateg (Slettet) - Niveau: C-niveau

En kedel af aluminium med massen 500g fyldes med 1,8 kg cand. både kedel og vand har startstemperaturen 16*C. Ved hjælp af en kogeplade bringes vandet i kog.

a) beregn den samlede tilvækst af termisk energi for kedel og vand under opvarmningen.

Jeg har skrevet følgene:

(DeltaE)_vand =m*c*(DeltaT)

(DeltaE)_vand=1,8*0,500*16=14,4

er det rigtigt?

b)hvor meget elektrisk energi skal kogepladen tilføres, hvis kun 55% af den tilførte energi går til opvarmning af kedel og vand?

c)begren kogepladens effekt, når opvarmingen har taget 7 min.

d) hvor land tid vil det tage, før alt vand er fordampet, hvis det antages, at 55% af den tilførte energi går til at fordampe vandet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2017 af Galanits13 (Slettet)

a) din formel er rigtig, dog skal du være sikker på at du bruger temperaturtilvæksten og ikke starttemperaturen. Du kan i stedet for (Delta T) skriver (T2-T1), hvor T2 er kogepunktet for vand og T1 er din starttemperatur

b) Her ville jeg umiddelbart bruge procentregning, men er ikke sikker

c)P=E/t, hvor E er energien der bliver omsat og t er tidsrummet. 

d) Her kan du bruge dit resultat fra b) som energien og effekten fra c), du skal også bruge den samme formel som i c)

Håber du kan bruge min hjælp ;-)


Skriv et svar til: Opgavesæt til fysik - Please hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.