Fysik

aflevering til fysik hjælp

03. april 2017 af desperateg (Slettet) - Niveau: C-niveau

1) En fisketrawler med et ekkolod modtager et reflekteret signal 12ms efter udsendelsen og endnu et efter 180 ms. Det første skyldes en fisketine, det andet er reflekteret fra havbunden. Vandet kan antages at være 20*C 

a) hvor dybt ligger fisketimen, og hvor dybt er der det pågældende sted?

2) Ved den ene ende af et åbent rør anslås en stemmegaffel med frekvensen 440 Hz, og grundtonen høres.

a) beregn rørets længde, når temperaturen er 20*C

b) et andet åbent rør med samme mundingsdiameter fyldes med CO2 ved 20*C. Hvor langt skal dette rør være for at give samme grundtone som det første rør?

3) En violinstreng med længden 50 cm knipses og spiller kammertonen A (440 Hz) som grundtone. Hvilken længde på samme streng skal violinspilleren skabe - ved at presse strengen mod gribebrættet - for at frembringe tonen C (523 Hz) som grundtone?

(Pas på! strengens svingningshastighed er ikke lig med lydens hastighed i luft.)

please hjælp har virkelig brug for det


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. april 2017 af mathon

1)
   a)

      Lydhastigheden i vand ved 20°C er 1482 m/s = 1,482 m/ms

      fisketimens dybde:
                                       \tfrac{1}{2}\cdot\left ( \left ( 12\; ms \right )\cdot \left ( 1{,}482\; \tfrac{m}{ms} \right ) \right )


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. april 2017 af mathon

2)
     a)

           Lydhastigheden i atm luft ved 20°C er 332 m/s

           \lambda =\frac{332\; m\cdot s^{-1}}{440\; s^{-1}}=75{,}4545\; cm

            L=\frac{\lambda}{4} =\frac{75{,}4545\; cm}{4}                 …når der ses bort fra mundingsfænomener.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. april 2017 af mathon

2)
     a)

           Lydhastigheden i CO2 ved 20°C er 268 m/s.

           \lambda =\frac{268\; m\cdot s^{-1}}{440\; s^{-1}}=60{,}9091\; cm        

           L=\frac{\lambda}{4} =\frac{60{,}9091\; cm}{4}                 …når der ses bort fra mundingsfænomener.


Skriv et svar til: aflevering til fysik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.