Kemi

Titrering af phosphorsyre.

04. april 2017 af Luxiee (Slettet) - Niveau: A-niveau

Vi har H3PO4. nærmere bestemt 0.1 mol af det i en vandlig opløsning. 

Det skal titreres med 1 M NaOH. Det skal ramme pka for H3PO4, = 2.148

Hvordan udregner jeg hvor meget NaOH der skal til? 


Svar #1
04. april 2017 af Luxiee (Slettet)

Forkert oplysning med molstyrken. I øvrigt kun i en opløsning på 100 mL

Vi har H3PO4. nærmere bestemt 0.0100 mol af det i en vandlig opløsning på 100ml 

Det skal titreres med 1 M NaOH. Det skal ramme pka for H3PO4, = 2.148

Hvordan udregner jeg hvor meget NaOH der skal til? 

Jeg har brugt en pufferligning. 

solve(2.148 = 2.148 + log ( (1mol/L * x)/ (0.00100mol)) , x ) 
x= 0.001L = 1 ml


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. april 2017 af mathon

#0

       Til neutralisering af 0,1 mol H3PO4 kræves  300 mL 1 M NaOH
og
       til 
                \underset{0{,}1\; mol}{H_3PO_4}\, _{\textit{(aq)}}\; +\underset{100\; mL}{\; OH^-}\, _{\textit{(aq)}}\; \rightarrow \; H_2P{O_4}^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\;H_2O\, _{\textit{(l)}}

for at pH = 2,148 kræves 50 mL 1 M NaOH.


Skriv et svar til: Titrering af phosphorsyre.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.