Matematik

Logaritme ligning

05. april 2017 af Oliver12345633 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg er stødt på følgende problem i min matematik opgave. Er der en rar sjæl der kan hjælpe mig? på forhånd tak :)

Løs følgende ligninger

a) log(x) = 10

b) log(5 · x) = 6


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2017 af pufftheduck (Slettet)

\log _{10}\left(x\right)=10

a=\log _b\left(b^a\right)

10=\log _{10}\left(10^{10}\right)

\log _{10}\left(x\right)=\log _{10}\left(10^{10}\right)

\log _b\left(f\left(x\right)\right)=\log _b\left(g\left(x\right)\right)\quad \Rightarrow \quad f\left(x\right)=g\left(x\right)

x=10^{10}


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2017 af pufftheduck (Slettet)

a=\log _b\left(b^a\right) =\log _{10}\left(10^6\right)=\log _{10}\left(1000000\right) =

5x=1000000

x=200000


Svar #3
05. april 2017 af Oliver12345633 (Slettet)

mange tak for hjælpen puff :)


Skriv et svar til: Logaritme ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.