Matematik

vektor regning - a og b

07. april 2017 af Jpz56cwg (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej er der nogen der kan hjælpe mig med den vedhæftede opgave?

jeg har brug for hjælp til b og c :)

jeg håber virkelig at der er en der kan hjælpe

Tak på forhånd :)

Vedhæftet fil: opgave 3.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. april 2017 af StoreNord

Du har vist brug for en formelsamling. Værsgo

https://www.google.dk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&sqi=2&ved=0ahUKEwjn6I6I-ZLTAhVmMJoKHeVnB2sQFggeMAE&url=https%3A%2F%2Fwww.uvm.dk%2F-%2Fmedia%2Ffiler%2Fuvm%2Fudd%2Ffolke%2Fpdf12%2F120330-formelsamling-matematik.pdf%3Fla%3Dda&usg=AFQjCNEORsXQLzXyz1nRC1OZGmZa9nuseg&bvm=bv.152174688,d.bGs

-- Men ikke lige den.            :(

Denne her er meget bedre:

https://www.studieportalen.dk/kompendier/matematik/formelsamling/vektorregning/projektion-vektor

Denne her er meget bedre.       :)


Svar #2
07. april 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

der kommer ikke noget frem når jeg søger på linket :/


Svar #3
07. april 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

jeg har virkelig brug for hjælp til opgaven ;(


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2017 af StoreNord

Hvis du markerer hele det første link og højreclicker og vælger "Åbn link", kommer formelsamlingen automatisk ned på din computer. Men denne formelsamling er ikke "voksen" nok.

Du skal ikke kopiere linket!


Svar #5
07. april 2017 af Jpz56cwg (Slettet)

ja det har jeg. jeg kopiret linket og søgte på det men der kom ikke noget frem :(


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. april 2017 af mathon

a)

              v=\cos^{-1}\left ( \frac{\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}}{\left | \overrightarrow{a} \right |\cdot\left | \overrightarrow{b} \right |} \right )          
             v=\cos^{-1}\left ( \frac{\begin{pmatrix} 5\\-10 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 6\\8 \end{pmatrix}}{\sqrt{5^2+(-10)^2}\cdot\sqrt{6^2+8^2}} \right )

b)
             \overrightarrow{a}_{\overrightarrow{b}}=\frac{\overrightarrow{a}\cdot \overrightarrow{b}}{\left | \overrightarrow{b} \right |^2}\cdot \overrightarrow{b}

             \overrightarrow{a}_{\overrightarrow{b}}=\frac{\begin{pmatrix} 5\\-10 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 6\\8 \end{pmatrix}}{6^2+8^2}\cdot \begin{pmatrix} 6\\8 \end{pmatrix}

c)
               A_{par}=\left | det(\overrightarrow{a},\overrightarrow{b}) \right |=\left |\widehat{ \overrightarrow{a} }\cdot \overrightarrow{b}\right |

               A_{par}=\left |\begin{pmatrix} 10\\5 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 6\\8 \end{pmatrix}\right |

             
             

 


Skriv et svar til: vektor regning - a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.