Matematik

Potens med negativ, hel eksponent

08. april 2017 af Cristie (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal reducere følgende udtryk til formen a^n.

a^8 * a^-3

Jeg kender potensregnereglen for at gange to potenser med hele positive eksponenter: a^m * a^n = a^m+n

Hvis udtrykket udelukkende havde hele positve eksponenter ville jeg reducere således

a^8 * a^3 = a^8+3 = a^11

Er løsningen blot a^8 * a^-3 =a^8-3 = a^-5  

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. april 2017 af mathon

                 a^8\cdot a^{-3}=a^{8+(-3)}=a^{8-3}=a^5


Svar #2
08. april 2017 af Cristie (Slettet)

Mange tak! :D


Skriv et svar til: Potens med negativ, hel eksponent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.