Matematik

pythagoras

11. april 2017 af shain - Niveau: 9. klasse
Opgave 1 Pythagoras Pythagoras En husgavl har de på tegningen angivne mål, - En husgavl har de på tegningen angivne mål, ønskes beregnet. 60 3,2 m ° gavlens samlede højde gavlens samlede højde h h 60 9,2 m

Opgave 2 ° En lampe er udformet som en afskåret kugle, som vist på tegningen. En lampe er udformet som en afskåret kugle, som vist på tegningen. En lampe er udformet som en afskåret kugle, som vist på tegningen. Beregn kuglens radius…


Er stået af på de 2 opgaver i den første skal jeg lave en hjælpelinie så får en retvinklet trekant?

opgave 2. bredden af rektangel svarer det til det lille stykke af højden??
billede vedhæftet

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2017 af Number42 (Slettet)

1)

Du skla bare fiinde højden i den ligebenede trekant, med siderne 9,2 m og addere de 3,2 m.

2)

Radius R gange Cos(a) er R-9  og Radius gange Sin(a) er 34/2 altså

R Cos(a) = R-9 og R Sin(a)= 34/2 og Cos^2+ Sin^2 =1 altså 

((R-9)/R)^2 + (34/2/R)^2 =1

Hvorfra du kan finde R

den der vinkel er den aftegnede radius'vinkel med vandret.

Du kan fx tegne den vandrette radius  for er "god fornemmelse"


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. april 2017 af mathon

Opgave 1:
                         Højden htrekant i den ligesidede trekant
                         beregnes bl.a. af:
                                                             {h_{trekant}}^2+\left (\frac{9{,}2}{2} \right )^2=9{,}2^2

                                                             h={h_{trekant}}+3{,}2                             alle længdemål er i meter.

                        
                                                  

                                                 


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. april 2017 af mathon

Opgave 2:

                       r^2=(r-9)^2+\left (\tfrac{34}{2} \right )^2

                       r^2=r^2-18r+81+289

                       18r=370

                       r=\frac{370}{18}                                alle længdemål er i meter.


Svar #4
11. april 2017 af shain

tusind tak

Skriv et svar til: pythagoras

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.