Matematik

Cirkler og vinkler

13. april 2017 af yase0112 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En cirkel har centrum i (-7,2) og radius 17. Afgør ved beregning, om punkterne P(8,10), Q(-15,17), R(-22,5) og S(2,22) ligger på cirklen, inden for cirklen eller uden for cirklen. 

Hvordan gør jeg dette? Er der evt. en som gerne vil hjælpe mig på vej?

Tak på forhånd. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2017 af SuneChr

Find afstanden λ mellem punkt og centrum.
 λ < r  ⇒  ...
 λ = r  ⇒  ...
 λ > r  ⇒  ...
Hvad skal vinklerne, # 0, bruges til?


Svar #2
13. april 2017 af yase0112 (Slettet)

Det var bare hvad afsnittet hed. Jeg forstår ikke rigtigt, hvordan jeg skal finde afstanden. Og hvorfor anvender du lambda symbolet? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2017 af SuneChr

1)  Overskriften bør dække opgavens indhold, Punkt og cirkel.
2)  Afstanden findes med Pythagoras, - her kender man de to kateter og skal beregne hypotenusen i
     en retvinklet trekant.
3)  λ benyttes ofte som en længdebetegnelse. Andet kan selvfølgelig også bruges.
     d er uheldig, da man kan forledes til at tro, det er cirklens diameter.


Svar #4
13. april 2017 af yase0112 (Slettet)

Hvor kommer kateter og hypoteser ind i billedet? Når det har med cirkler af gøre? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2017 af mathon

Uden fortabelse i bogstavvalg:

hvis

                  (x+7)^2+(y-2)^2<289                  ligger punktet inden for cirkelperiferien

                  (x+7)^2+(y-2)^2=289                  ligger punktet på cirkelperiferien

                  (x+7)^2+(y-2)^2>289                  ligger punktet uden for cirkelperiferien


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. april 2017 af SuneChr

Afstanden fra centrum C til punktet Q

\sqrt{(-15-(-7))^{2}+(17-2)^{2}}


Svar #7
13. april 2017 af yase0112 (Slettet)

#5 hvorfor 289?


Svar #8
13. april 2017 af yase0112 (Slettet)

Vil i ikke godt fortælle hvilke formler i bruger, da det er nemmere for mig at forstå. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
13. april 2017 af mathon

                    (8+7)^2+(10-2)^2=289

                    (-15+7)^2+(17-2)^2=289

                    (-22+7)^2+(5-2)^2<289       

                    (2+7)^2+(22-2)^2>289       


Svar #10
13. april 2017 af yase0112 (Slettet)

Hvordan kan jeg forklare det med tekst?


Svar #11
13. april 2017 af yase0112 (Slettet)

Mathon, jeg forstår stadig ikke hvilken formel du har brugt? Kan du fortælle mig, hvordan du er kommet frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #12
14. april 2017 af mathon

#11
          Cirklen med centrum i (a,b) og radius r,
           har ligningen:
                                        \left (x-a \right )^2+\left (y-b \right )^2=r^2


Skriv et svar til: Cirkler og vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.