Matematik

HJÆLP! Eksponentiel funktion - en karklud har ligget på køkkenbordet fra kl. 12.00 til kl. 17.30. Hvor mange bakterier er det blevet til?

16. april 2017 af Rikke19987 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej 
Jeg har brug for hjælp til dette spørgsmål: En karklud har ligget på køkkenbordet fra kl. 12.00 til kl. 17.30. Hvor mange bakterier er det blevet til? 


Jeg har vedhæftet de informationer jeg har fået. Derudover har jeg regnet mig frem til at a-værdien er 10, b-værdien er 0,02 og x er 4,7 i tidligere opgaver, er dog ikke 100% sikker på at det er rigtigt. 
Jeg er godt klar over, at jeg på en eller anden måde skal finde ud af hvor meget bakterier vokser på 5,5 timer, men jeg er overhovedet ikke klar over hvordan? Håber meget der er en som kan hjælpe, skal aflevere min rapport om et par dage. 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. april 2017 af mathon

Når f(x) angiver antallet af bakterier efter x timer,
har du:
                         f(x)=10^x
                                                  


Svar #2
16. april 2017 af Rikke19987 (Slettet)

Altså sådan her: f(x) = 105,5 = 316227,8

Men kan det passe når der kommer 1 million efter 6 timer? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. april 2017 af mathon

                   10^{\, 5,5}=0{,}316228\; mio

                   10^{\, 6}=1{,}000000\; mio


Svar #4
18. april 2017 af Rikke19987 (Slettet)

Okay, mange tak for hjælpen! :-)


Skriv et svar til: HJÆLP! Eksponentiel funktion - en karklud har ligget på køkkenbordet fra kl. 12.00 til kl. 17.30. Hvor mange bakterier er det blevet til?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.