Matematik

Areal under trekant

17. april 2017 af Sinimini (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa allesammen. 
Jeg har lige et spørgsmål til denne opgave.   

En funktion f er bestemt ved f(x)=2x-1. 
Tangenten til grafen for f i punktet P(2,f(2)) skærer koordinatsystemets førsteakse i punktet A og koordinatsystemets andenakse i punktet B. 

Beregn arealet af trekant OAB, hvor O er koordinatsystemts begyndelsespunkt.  


Tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2017 af StoreNord

Differentièr f. Tangenten i P har hældningen f'(2). Find tangentens ligning.

Find A, som er tangentens skæringspunkt med x-aksen.

Integrer tangenten fra x=0 til x=x(A).


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. april 2017 af mathon

                                 f{\, }'(x)=\frac{-2}{x^2}

tangent i (2,f(2)):
                                y=f{\, }'(2)\cdot (x-2)+f(2)


Skriv et svar til: Areal under trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.