Matematik

Integralregning - forslag til mundtligt bevis

20. april 2017 af SetSailForFail (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa folkens,

Jeg er så småt startet på mine dispositioner til min mundtlig matematik A eksamen, og er kommet i tvivl ved et spørgsmål som jeg pt kan trække:

"Integralregning:

Forklar hvordan stamfunktionen til en funktion findes og redegør for regneregler for integralregning.

Udvælg og bevis sætninger indenfor integralregning".

I øjeblikket har jeg kun iidt beviser for et par regneregler; indskudsreglen og integration ved substitution. 

Men tænker bare at de er rimelig små, også vil jeg høre om der måske var noget andet som i tænker kunne være mere relevant at bevise (ikke at det skal være det sværeste), da jeg helst vil være sikker på det jeg skal gå op i.

Mvh, Nichlas :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2017 af peter lind

∫f(x)+g(x)dx = ∫f(x)dx +∫g(x)dx

∫a*f(x) = a*∫f(x)dx

partiel integration


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2017 af mathon

partiel integration:

   når F(x) er en stamfunktion til f(x)
   har man:

                          \left (F(x)\cdot g(x) \right ){}'=f(x)\cdot g(x)+F(x)\cdot g{\, }'(x)
   hvoraf
                          f(x)\cdot g(x)=\left (F(x)\cdot g(x) \right ){}'-F(x)\cdot g{\, }'(x)
   og
                          \int f(x)\cdot g(x)\, \mathrm{d}x=F(x)\cdot g(x) -\int F(x)\cdot g{\, }'(x)\, \mathrm{d}x                                   


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2017 af mathon

eks.
                       \int e^x\cdot x\, \mathrm{d}x=e^x\cdot x -\int e^x\cdot 1\, \mathrm{d}x=

                                                  e^x\cdot x -e^x+k=

                                                  \left (x-1 \right )e^x+k


Skriv et svar til: Integralregning - forslag til mundtligt bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.