Matematik

Har jeg løst dem korrekt?

21. april 2017 af Madsiso (Slettet) - Niveau: 10. klasse

I en klasse med 24 elever, 8 piger og 16 drenge, skal der nedsættes et festudvalg.Valget sker ved lodtrækning. Hvor stor er sandsynligheden for at udvalget kommer til at bestå af én pige og to drenge?

denne opgave er fra en redgørelse om kombinatorik, har jeg løst dem korrekt?

8/24·16/24≈ 0,2222222·100=22,2%

Beregn sandsynligheden for at få mindst én 3’er med 6 kast med en terning.

p(3)=16 +16 +16 +16 +16 +16 =13=0,33*100=33%


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2017 af StoreNord

8/24·16/23·15/22                vil jeg tro.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2017 af SuneChr

1 pige kan udtages på K8,1 og 2 drenge på K16,2
3 elever kan udtages på K24,3
Sandsynligheden for "1 pige og 2 drenge" er produktet af de to første divideret med den tredje.

Terningekastet:
Sandsynligheden for "ingen 3'er" er (5/6)6
Sandsynligheden for "mindst én 3'er" er    1 - (5/6)6
Man har benyttet, at de to hændelser er komplementære. De udelukker hinanden og omfatter det hele.
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2017 af Soeffi

#2

Jeg er enig med #2.


Skriv et svar til: Har jeg løst dem korrekt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.