Fysik

ØVELSE 8.16 FYSIK

22. april 2017 af ManAnd (Slettet) - Niveau: C-niveau

Gult lys fra en såkaldt natriumlampe sendes gennem et optisk gitter med 300 spalter pr. mm. Afbøjningsvinklen  ø_5 til femte orden måles til 58,6 grader.

Bestem lysets bølgelængde.

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2017 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. april 2017 af mathon

    Beregn først spaltebredden d.
    Brug dernæst gitterformlen:

                                                     d\cdot \sin(\theta _n)=n\cdot \lambda


Svar #3
22. april 2017 af ManAnd (Slettet)

Men det er d jeg ikke kan finde.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2017 af mathon

       d=\frac{1\; mm}{300}\cdot 10^6\tfrac{nm}{mm}=3333{,}33\; nm


Svar #5
22. april 2017 af ManAnd (Slettet)

Hvor får du de 10^6 fra


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. april 2017 af AngelOneOne

Hej,

De 10^6 er for at omdanne mm til nm, da der går 10^6 nm per mm.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. april 2017 af mathon

1\; mm=10^6\; nm

1=10^6\; \tfrac{nm}{mm}

       d=\frac{1}{300}\; mm=\left (\frac{1}{300}\; mm \right )\cdot 1 = \left (\frac{1}{300}\; mm \right )\cdot \left (10^6\tfrac{nm}{mm} \right )=3333{,}33\; nm


Skriv et svar til: ØVELSE 8.16 FYSIK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.