Matematik

Bestemmelse af koordinatsættet til to funktioner f(x) og g(x)

26. april 2017 af mw1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

To funktioner f og g er givet ved

f(x) = x2 - x + 3

g(x) = x + 3

a) Bestem koordinatsættet til hvert af de to skæringspunkter mellem graferne for f og g.

Jeg har her prøvet at sætte f(x)=g(x) --> x2 - x + 3 = x + 3 og herefter isoleret x'erne over på venstre side, og 3'erne på højre. De giver dog begge nul, så det giver ikke god mening, tror jeg? :-) Ellers har jeg prøvet at sætte f(x)-g(x)=0, og jeg ved altså ikke hvad jeg skal gøre derfra! 

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2017 af Number42 (Slettet)

Du får   x^{2}-x+3 = x+3

Det får jeg til x^2 -2x =0 og x(x-2) =0 som har løsningerne x =0 og x=2


Skriv et svar til: Bestemmelse af koordinatsættet til to funktioner f(x) og g(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.