Matematik

samlet beløb i banken efter 5 år

29. april 2017 af gylbert (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg harvet spørgsmål som jeg BURDE kunne løse , men jeg KAN IKKE huske opstillingen .

En mand søtter 3o,ooo kr. i banken til 2% i rente pr år. Hvor meget står der efter 5 år ???????

Jeg har regnet det ud i almindelig " Købmandsregning og fået resultatet 31.1223.423 kr. men jeg kan IKKE finde en ligning eller andet der viser dette resultat. Kan I hjælpe mig ...... mvh. " Gylbert 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2017 af mathon

                              Kn = K0 · (1+(p/100))n

                              K5 = (30.000 kr) · 1,02=  33.122,42 kr


Svar #2
29. april 2017 af gylbert (Slettet)

1oooooooo tak skal du ha  " Maton "`Det lettede . Det er da ikke usandsynligt at jeg har mnere , men du er da fin atr spørge. Atter en gang 100000000 tak !   I den opstilling JEG har står er bare at . Y = (ax) +b . Det er DET jeg ikke rigtigt forstår . .  Er der en mere forklarende måde at gøre det på ???


Svar #3
29. april 2017 af gylbert (Slettet)

10000 tak skal du ha`" Maton " Det er bestemy ikke uansynligt at jeg kommer med mere . Jeg er GLAD for at du kan hjælpe , I den opstilling jeg har står der bare at y=(ax)+b  Det er DET jeg ikke rigtig forstår . ER der en lettere forklaring på dette ?????? Men stadig 1000000 tak !


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2017 af MatHFlærer

Hvordan får du y=ax+b ind i billedet? Benyt Kn=K0*(1+r)n


Svar #5
29. april 2017 af gylbert (Slettet)

Jeg ANER det ikke , men det er bare noget der står . Men hvad BETYDER den opstilling du har opstillet . Altså hvad er startbeløbet på de 30,000 kr. og hvad er renterne - samt hvad er de 5 år. Det jeg mener er at nu er der en del bogstaver og tal, men HVAD står de for. Jeg har åbenbart glemt ALT , så jeg ved sørme ikke hvad jeg skal gære ved det !!!!!  


Svar #6
29. april 2017 af gylbert (Slettet)

Jeg ANER det ikke . det er bare en opstilling . ( for dumt ) Det jeg ikie forstår er . Nu står der en hel del tal og bogstaver . Men hvad BETYDER disse tal og bogstaver. Hvad er rente og hvad er løbetiden . Jeg KAN bare ikke regne den  ud . Hvad pokker betyder og står de forskellige tal for ?????    Kan du f.eks. ikke fortølle mig - Hvad står f.eks ks for - og hvad står de andre tal og bogstaver for . Så håber jeg, at jegf kan få det ind i min " DUMME " hjerne .      


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. april 2017 af MatHFlærer

Kn=K0*(1+r)n

Vi har:

K5=Ukendt
K0=30 000
r=2%
n=5 år

Indsæt nu oplysningerne.

K5=30 000*(1+2/100)5=30 000*(1+0.02)5=30 000*1.025=33 122.42kr

Ligesom det, Mathon har gjort.

PS: Lad nu vær' med at skriv, at din hjerne er dum.


Brugbart svar (0)

Svar #8
29. april 2017 af MatHFlærer

Skrevet lidt pænere ind:


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. april 2017 af StoreNord

Man kan også tænke på det som: Hvert år ganges det indestående med 1,02.

30000*1,02*1,02*1,02*1,02*1,02 = 30000*1,025


Svar #10
29. april 2017 af gylbert (Slettet)

1000000000 Ja! mindst en million gange TAK . DET hjalp mig . HERLIGT at du kunne forklare det så SELV JEG forstår det . TAK !!!!


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. april 2017 af StoreNord

Et godt råd er: Keep it simple.


Skriv et svar til: samlet beløb i banken efter 5 år

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.