Matematik

Projektion af vektor på linje

01. maj 2017 af Fymalinjen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kan svarer på det sidste spørgsmål i denne tråd?

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1483066 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2017 af PeterValberg

b)    Bestem koordinatsættet til projektionen af punktet P(-10,21) på linjen l.

For projektion af et punkt på en linje se video nr. 27 og 26 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
01. maj 2017 af Fymalinjen (Slettet)

Tak!


Svar #3
01. maj 2017 af Fymalinjen (Slettet)

Jeg har lige prøvet at regne på det men t=0?

Vedhæftet fil:Studiepotalen.docx

Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2017 af PeterValberg

Du har parameterfremstillingen for l:

(x,y) = (1,5) + t·(2,3) = (1+2t, 5+3t)

Du har punktet P(-10,21) og med retningsvektoren for l
som normalvektor for linjen m gennem P og P's projektion på l,
kan du opstille følgende ligning for m:

2(x - (-10)) + 3(y - 21) = 0
2x + 20 + 3y - 63 = 0
2x + 3y - 43 = 0

Indsæt udtrykkene for hhv. x og y fra parameterfremstillingen:

2(1+2t) + 3(5+3t) - 43 = 0
2 + 4t + 15 + 9t - 43 = 0
13t - 26 = 0
t = 2

Indsæt nu t = 2 i parameterfremstillingen
for at få koordinaterne til P's projektion på l

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. maj 2017 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Svar #6
01. maj 2017 af Fymalinjen (Slettet)

Jeg har fundet retningsvektoren (8.12) til linje l. Hvordan har du fundet (2.3)?


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. maj 2017 af PeterValberg

Jeg har bare (ned)skaleret den (med 4) for at gøre tallene lidt nemmere at arbejde med.
Hvilket Mathon også gør i #2 i din anden tråd om denne opgave.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #8
01. maj 2017 af Fymalinjen (Slettet)

Nåååå, det giver mening, tak!


Skriv et svar til: Projektion af vektor på linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.