Matematik

hjææælp differential regning

01. maj 2017 af densødepigee (Slettet) - Niveau: A-niveau

en funktion f er givet ved

f(x)=x^3+3x^2-9x+16

Bestem monotoniforholdet for f


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2017 af PeterValberg

Se video nr. 8, 9, 10 og 11 på denne videoliste < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2017 af PeterValberg

Eller se dette < LINK >

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2017 af Pandekagehus (Slettet)

Du starter med at differentiere funktionen: f'(x)=3*x^2+6x-9. 
Det sætter du lig 0 og isolerer x - Så har du vendepunkterne.

Derefter sætter du tal ind på x's plads, som er større og mindre end dine vendepunkter, for at se, om grafen er stigende/ faldene. Hvis du har fæere vendepunkter, kan du indsætte en x-værdi imellem vendepunkterne. 


Svar #4
01. maj 2017 af densødepigee (Slettet)

kan ikke finde ud af at differentiere funktionen :/


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. maj 2017 af PeterValberg

f(x) = x3 + 3x2 - 9x + 16

f'(x) = (x3 + 3x2 - 9x + 16)' = 3x2 + 6x - 9

Der er anvendt den generelle regel for polynomier på hvert led

(p·xn)' = n·p·xn-1

samt at:   x = x1   og   k' = 0 (k er en konstant)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: hjææælp differential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.