Matematik

LIGNING

01. maj 2017 af karensho (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej

jeg skal løse ligningen for q. Altså jeg skal isolere q. 

ligningen ligger som et skærmbillede vedhæftet. Jeg har prøvet selv skrive de som hvis den skulle ind geogebra.. men er ikke sikker på at det er rigtigt. her er det jeg har omskrevet: (q^2*z^0.5*s)/(19s^2*d^0.5)=(f^2*7hq9z*log10(10^2)*(9d)^0.5*g^2)/((49z)^0.5*19f*3g*18)


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2017 af fosfor (Slettet)

Brug løsningsformlen for andengradsligninger med
a=(z^0.5*s)/(19s^2*d^0.5)
b=-(f^2*7h9z*log10(10^2)*(9d)^0.5*g^2)/((49z)^0.5*19f*3g*18)
c=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2017 af SuneChr

Det vedhæftede:
Forkort med q så q kun står i førstepotens.
Da skulle isoleringen af q være let.
log10 (102) = 2


Svar #3
01. maj 2017 af karensho (Slettet)

jeg skal være helt ærlig og sige at jeg ikke helt har fanget hvad andengradsligninger går ud på .. men har jeg forstået det rigtigt at 2 er svaret?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2017 af fosfor (Slettet)

nej løsningerne er q=0 og q=b/a hvor b og a er som angivet i #1


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. maj 2017 af SuneChr

Efter en  m a s s e  forkortelser, reduktion, gange over kors fås
   q = dfghs  (i alfabetisk rækkefølge)


Skriv et svar til: LIGNING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.