Matematik

bestem AC i trekanten

01. maj 2017 af soer381k - Niveau: B-niveau

hej nogen som kan hjælpe mig med denne opgave :)

i trekant abc er ab =7, ∠a=35° og arealet af trekant abc er 15

a) bestem AC

b) bestem BC og ∠C


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. maj 2017 af SuneChr

Benyt arealformlen
    TABC  = 1/2bc·sin A
så er der mulighed for at fuldføre resten.


Svar #2
02. maj 2017 af soer381k

kan jeg så opskrive det sådan   solve(15=1/2*x*−0.4281,x)?

sin(35)=-0,4281


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. maj 2017 af mathon

                    solve(15=1/2*x*7*sin(35),x)             vinkelmålet DEGREE


Svar #4
02. maj 2017 af soer381k

tak mathon men hvad hvis det giver x=30/7*sin(35)

kan man så bare regne det ud?


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. maj 2017 af mathon

#4

Ja
                    x = 30/(7·sin(35)) = 7,47191

         og
                    a = √(7^2 + b^2 - 2·7·b·cos(35°))

                    C = cos-1((a2 + b2 - 72)/(2·a·b))


Brugbart svar (1)

Svar #6
02. maj 2017 af Number42 (Slettet)

15 = 1/2 x 7 Sin(35)

30 = x 7 Sin(35)

x = 30/(7 Sin(35)) = 30/7/Sin(35) Ikke 30/7*Sin(35)


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. maj 2017 af Number42 (Slettet)

 soer381k :

I øvrigt ville det hjælpe dig hvis du brugte konventionelle betegnelser for trekanten.

Vinkler og hjørner er med store bogstaver A,B,C og siderne er med små bogstaver. Du kan selvfølgelig kalde tingene hvad du vil men du vil blive mindre forvirret.


Brugbart svar (1)

Svar #8
02. maj 2017 af mathon

     72  →  72


Skriv et svar til: bestem AC i trekanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.