Matematik

ligninger

02. maj 2017 af sea789 - Niveau: 9. klasse

Hej allesammen

Jeg har to ligninger, jeg er i tvivl om, hvordan man regner ud.

den ene:
(5x+5)/5=10
hvordan gør man, når der er division indblandet?

den anden:
x2+2=-32-16
hvordan ophæver jeg parenteserne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2017 af peter lind

Første Du ganger ligningen med 5

Anden: Hvad for nogle parenteser ? Ellers flytter du bar de to over på højre side


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2017 af Mathias7878

1) Brug brøkreglen:

a+b/c  = a/b + a/c, dvs.

(5x+5)/5 = 10

x+1 = 10

x = 10-9 = 1

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2017 af Mathias7878

2) Ligningen kan umiddelbart ikke løses, fordi du vil ende op med noget opløfet i anden, der skal give noget negativt, hvilket ikke er muligt

Du vil få:

x2 + 2 = 32 -16

x2 + 2 = 9 - 16 

x2 + 2  = -7

x2 + 9 = 0

- - -

 

 


Svar #4
02. maj 2017 af sea789

undskyld, potenser. Tak for hjælpen :) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. maj 2017 af Mathias7878

Nvm. du kan godt løse den sidste ligning. Træk -9 fra på begge sider og du har at x=3

- - -

 

 


Skriv et svar til: ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.