Matematik

Centrum og radius

03. maj 2017 af Eilama1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Halløj! En der vil være venlig at hjælp med denne opgave? :D 

En cirkel har ligningen: (x+3)^2 + y^2 = 64 

Angiv cirklens centrum samt radius 

Og er der også en, der vil være rar at fortælle mig forskellen på at angive noget, og bestemme noget i matematik?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. maj 2017 af SuneChr

Omskriv ligningen til
(x + 3)2 + (y - 0)2 = 82
og aflæs centrum og radius herved.
At angive er at nævne uden nærmere forklaring.
At bestemme er at beregne og forklare ud fra givne betingelser.


Svar #2
03. maj 2017 af Eilama1 (Slettet)

Tusind tak! Så centrum er (3,0) og radius er 8 eller 64? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2017 af Soeffi

#0. (x - (-3))2 + (y - 0)2 = 8

Svar #4
03. maj 2017 af Eilama1 (Slettet)

er det det her jeg skal skrive i stedet for det andet, Soeffi? :) Og kan du hjælpe mig med, hvad centrum og radius er? :)


Skriv et svar til: Centrum og radius

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.