Matematik

ligning for tangenten

03. maj 2017 af Mm98 - Niveau: A-niveau

En funktion f er bestem ved 

f(x)=6lnx-2x, x>0

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,f(1)).

b) bestem monotoniforholdene for f

Skal jeg i opgave a integrere eller benytte denne formel: f'(x0)*(x-x0)+f(x0) i første omgang?? 

:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. maj 2017 af MatHFlærer

a) y=f'(x_0)(x-x_0)+f(x_0)


Svar #2
03. maj 2017 af Mm98

er det korrekt at:

x0 = 1, f(x0)=6 og f ' (x0) = 2

Derefter indsættes værdierne i formlen, og på den måde findes ligningen for tangenten


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2017 af MatHFlærer

Du skal lige sætte mærke ved f(x0)=6 og fjerne mærke ved f'(x0)=2 ellers bliver det noget rod.


Skriv et svar til: ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.