Dansk

Analyse af Danmark 2009

04. maj 2017 af simonschiller1501 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg har trukket Danskhed hvor at jeg har valgt billedet "Danmark 2009" af Peter Carlsen, og jeg har 2 problemer som er.

1. jeg har ikke noget oplæsningsstykke 

2. jeg skal finde noget at perspektivere til

Det ville være en meget stor hjælp hvis der er en som har tid til at hjælpe mig. Jeg skal aflevere på tirsdag så jeg har lidt tid at arbejde med. ; )


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2017 af Djkhalid01 (Slettet)

Perspektivering Delcroix’ ”Friheden fører folket” fra 1830 = Opbygningen er den samme, med personen der står i forgrunden, byen til højre, folkemængden i baggrunden osv. Der er et yndigt land, Adam Oehlenschläger, dansk nationalsang = Det er det modsatte af ’Danmark 2009’, da sangen er et syn på det idylliske Danmark, hvorimod billedet er billedet på det ’rigtige’ Danmark


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. maj 2017 af Djkhalid01 (Slettet)

Min mening om selve billedet: Jeg mener at ’Danmark 2009’ er et fantastisk billede, som fanger ens opmærksomhed, og man får lyst til at kigge nærmere på det og undersøge det. Billedet beskriver det generelle Danmark rigtig godt, og med en hvis satire uden det decideret udsætter nogen. Symboler som storken, den blegfede mand og Dannebrog passer godt ind på billedet, og er med til at gøre billede unikt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2017 af Djkhalid01 (Slettet)

Billede analyse:

? Komposition Eller opbygning. Billedet er bygget diagonalt fordi man læser fra højre mod venstre. Men også det gyldne snit, hvor den blegfede man ’Villy’ er placeret i midten.

? Billedets virkemidler

? Rum og dybde

? Lys og skyggen, lyset er ikke naturligt, men bruges til at fremhæve nogle personer. Kommer fra venstre mod højre. Baggrunden er skygge.

? Det specielle ved billedet er det ikke naturlige lys der kommer fra venstre mod højre, og rammer personerne så de fremhæves. Symbolerne som jeg kan ind på lidt herefter. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. maj 2017 af Djkhalid01 (Slettet)

? Symboler

Manden med flaget = Kamp imod det Danmark er ved at udvikle sig til (billedet)

Mandens mave = De danske mænds værdier (ikke sund).

Under ham er pizza bakker, øl og chips = Danmarks forandre sig.

Plasticpose = forbruger, og er holdt i danske farver, avanceret.

Manden i stolen = billige plastic stol evt. koloni have. Kunne også kigge på kvinden, porno.

Kvinden = Skønhedsidealer, den lækre sunde fitness krop(vandflaske).

Stiler efter dette = Skønhedsoperation, botox, fedtsugning. Roligan

= Sport fodboldkamp, hooligans, Bondemand

= Bondemanden i venstre byen i højre, Kemikalie i hånden Grisen

= National dyr, danskere svin Storken

= Er væltet af pinden, idylliske på landet Byen

= storby altså store bygninger, vejarbejde, ….Hjemløs

= byen Downloadet fra Opgaver.com …..Truende skyer =

Forurening, skraldespanden Præsten =

kirken er røget i baggrunden Anders Fogh Rasmussen =

Hændelse, respekt væk fra politiker. Christiania flaget =

Kun på halvt, ville nedlægge staden. Golf spilleren = Han er klar til kamp


Skriv et svar til: Analyse af Danmark 2009

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.