Tysk

1 sætning oversættelse!

07. maj 2017 af Regndyr - Niveau: B-niveau

Hej. 

Jeg skal have oversat følgende sætning til tysk "Jeg vil gerne vide..." 

Jeg er fundet frem til "Ich mag gern wissen"

men det lyder bare underligt i mine ører. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. maj 2017 af AngelOneOne

Hej,

Umiddelbart vil jeg tro at: Ich möchte wissen... kan bruges.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. maj 2017 af Tyskfødt (Slettet)

mögen = infinitiv

ich mag = präsens

Ich möchte gern(e) wissen ...........=  præterium konjunktiv 2

 


Svar #3
07. maj 2017 af Regndyr

Så det hedder "Ich möchte gern wissen"? 

Hvis det, så hvorfor præterium konjunktiv 2?  :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. maj 2017 af Stygotius (Slettet)

Konjunktiv bruges ofte til at udtrykke en forsigtig eller høflig  anmodning, -lige som man på dansk bruger datid.

"Kunne jeg få en kop kaffe til?"  -  "Kunne du lige give mig en hånd?"

"möchte;  betyder i sig selv "ville gerne".

AngelOneOnes forslag er supergodt.


Skriv et svar til: 1 sætning oversættelse!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.