Kemi

Syrestyrkeeksponent

09. maj 2017 af Bette02 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Okay - jeg sidder og er lidt lost. 
 

Jeg har titreret en eddikesyre med NaOH. 
jeg ved at på grafen, får vi at pKs = pH (Halvvejs ækvivalenspunktet) 

Jeg har fundet en pKs værdi på 1.66 (dvs meget tæt på eddikesyres pKs værdi) 

I reaktionen reagerer alt eddikesyre jo med NaOH, i det alt vil være brugt op til sidst? Det der forvirrer mig, er nok at syrestyrken siger noget om, hvor god en syre er til at afgive H+ ioner.
Eddikesyre er så en svag syre. Men hvordan hænger det sammen med at den jo egenligt reagerer fuldstændigt med NaOH? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2017 af mathon

       pKs(eddikesyre) = 4,76


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2017 af mathon

De svage syrestyrkekonstanter \small K_s er bestemt i forhold til den yderst svage base vand,
hvilket ikke kan sammenlignes med reaktionen over for den stærke base \small OH^-, der "tvinger" den svage syre
til at afgive alle sine protoner.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2017 af mathon

Titreringen gå jo netop ud på, at eddikesyren skal afgive samtlige sine syrehydroner til en titrator (stærk base)
i målt antal mL og med kendt formel koncentration.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2017 af mathon

 …syrestyrken siger noget om, hvor god en syre er til at afgive H+-ioner i demi-vand.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. maj 2017 af mathon

            \small pH=pK_s+\log\left ( \frac{V}{V_o-V} \right )\; \; \; \; \; \; \; 0<V<V_o   hvor \small V_o er antal anvendt mL titrator.

Specifikt for \small V=\tfrac{1}{2}V_o

            \small pH=pK_s+\log\left ( \frac{\tfrac{1}{2}V_o}{V_o-\tfrac{1}{2}V_o}\right)=pK_s+\log(1)=pK_s+0=pK_s


Skriv et svar til: Syrestyrkeeksponent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.