Matematik

andengradsfunktioner

15. maj 2017 af Samira4 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej, jeg håber der er en venlig sjæl der vil hjælpe mig med matematik.

de har konstateret følgende sammenhænge mellem pris og afsætning p(x)=-0,05x+39,95

Bestem ved beregning den optimale omsætning af shampoo’en. ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2017 af mathon

sammenhængen mellem pris og afsætning
er
                        p(x)=-0,05x+39,95    hvor x er antal afsætningningsenheder.

Omsætningen
er:
                        \small R(x)=x\cdot p=x\cdot (-0{,}05x+39{,}95)

                        \small R(x)=-0{,}05x^2+39{,}95x
hvis maksimum
opnås ved
afsætningen:
                        \small x=\frac{-b}{2a}=\frac{-39{,}95}{2\cdot (-0{,}05)}=3{,}995\approx 4

dvs ved
maksimal-
omsætningen:
                        \small R(4)=-0{,}05\cdot 4^2+39{,}95\cdot 4=159
                       
                        


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2017 af mathon

korrektion af tastefejl:

hvis maksimum
opnås ved
afsætningen:
                        \small \small x=\frac{-b}{2a}=\frac{-39{,}95}{2\cdot (-0{,}05)}=399{,}5\approx 400

dvs ved
maksimal-
omsætningen:
                        \small R(400)=-0{,}05\cdot 400^2+39{,}95\cdot 400=7.980


                                         


Svar #3
15. maj 2017 af Samira4 (Slettet)

hej Mathon :) mange tak for hjælpen. er første svar forkert?


Skriv et svar til: andengradsfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.