Fysik

hældning

16. maj 2017 af soer381k - Niveau: B-niveau

jeg har lavet en graf med deltaT på x-akse og energien E på y-aksen. jeg burde få en ret linje med hældningen hældning=R*I2

men når jeg i exel trykker vis hældning får jeg den til y=0,4186x

jeg har vedhæftet billede

Vedhæftet fil: exel hældning.xlsx

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. maj 2017 af mathon

Du oplyser intet om værdierne \small R og \small I under forsøgets udførelse.


Svar #2
16. maj 2017 af soer381k

undskyld 

Strømstyrke: I = 1A

Resistorens modstand R= 4,8?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2017 af Number42 (Slettet)

Man kan jo kun sige at der er noget galt når du ikke vil dokumentere hvad du har gjort!


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2017 af mathon

           \small \Delta T=\frac{1}{m\cdot c}\cdot E_{el}                  med       \small m\cdot c=\left ( 0{,}1\; kg \right )\cdot \left ( 4{,}186\; \tfrac{kJ}{kg\cdot ^\circ C} \right )=0{,}4186\; \tfrac{kJ}{^\circ C}
                                                                         ved samkøring med

                                                           https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1756544#1756560

dvs
           \small \Delta T=\frac{1}{0{,}4186\; \tfrac{kJ}{^\circ C}}\cdot E_{el}

           \small \small \Delta T=\left (2{,}4\; \tfrac{^\circ C}{kJ} \right )\cdot E_{el}

             


Skriv et svar til: hældning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.