Matematik

Merle vil sy en stjerne

16. maj 2017 af BSth10 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Merle vil sy en stjerne der skal være på en pude. Stjernen skal bestå af mindst 5 ens romber, som hun skal sy sammen. Tegningerne herunder viser eksempler på sådanne stjerne. Den ene stjerne består af 7 ens romber, og den anden stjerne består af 11 ens romber.

Hvormange romber ska merle bruge hvis hun vælger at bruge romber som den på figur 1(Billedet som er sat ind)

http://file:///Users/BS10/Pictures/Photo%20Booth-bibliotek/Pictures/Fotografi%20den%2016-05-2017%20kl.%2010.38.jpg


Svar #1
16. maj 2017 af BSth10 (Slettet)

Det her er billedet


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. maj 2017 af Soeffi

#1 En beskåret udgave af billedet.

Vedhæftet fil:1756746.jpg

Brugbart svar (3)

Svar #3
16. maj 2017 af Number42 (Slettet)

De skal jo passe sammen så de danner 360 grader.

Fx for 40 grader : 360/40 = 9

men kan de også vendes? u og v er jo (360-80)/2 =140 ; 360/140 = 2,57, så det kunne de ikke, det går jo ikke op.


Brugbart svar (2)

Svar #4
16. maj 2017 af Eksperimentalfysikeren

Romberne skal samles så de spidse vinkler mødes, for at det giver en stjerne. Hver vinkel er 40 grader og der er 360 grader rundt.


Brugbart svar (2)

Svar #5
16. maj 2017 af Number42 (Slettet)

Det bliver en stjerne også med stumpe vinkler.

Den første mulige er for 120 grader med tre takker.

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. maj 2017 af Eksperimentalfysikeren

Så er det ikke en stjerne, men en regulær sekskant. Andre stumpe vinkler kan ikke bruges.


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. maj 2017 af Number42 (Slettet)

Vidste ikke der var en definition som forhindrer en trekant i at være en stjerne.

Kan du give en reference?

Brugbart svar (0)

Svar #8
17. maj 2017 af Eksperimentalfysikeren

Hvor kommer trekanten ind i billedet?

Jeg regner med, at man skal kunne se takker for, at det kan være en stjerne. Dvs. polygonen kan ikke være konveks. Jeg har ingen reference, men jeg regner ikke med, at der er nogen, der har tænkt på, hvordan man definerer en stjerne.


Skriv et svar til: Merle vil sy en stjerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.