Matematik

Isoler y og n i GRYN-formel

20. maj 2017 af odef617 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan isolere jeg y og n i GRYN-formelen? 

G = y x 1-(1+r)^n / r


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. maj 2017 af mathon

             \small G=y\cdot \frac{1-(1+r)^{-n}}{r}

                       \small y=\frac{G\cdot r}{1-(1+r)^{-n}}
samt
                       \small \frac{G\cdot r}{y}=1-(1+r)^{-n}

                      \small (1+r)^{-n}=1-\frac{G\cdot r}{y}=\frac{y-G\cdot r}{y}

                      \small (1+r)^{n}=\frac{y}{y-G\cdot r}

                      \small \log(1+r)\cdot n=\log\left (\frac{y}{y-G\cdot r} \right )

                      \small n=\frac{\log\left (\frac{y}{y-G\cdot r} \right )}{\log(1+r)}

              


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. maj 2017 af fosfor (Slettet)

y:
G = y *  (1 - (1 + r)-n)/r
G/ ((1 - (1 + r)-n)/r) = y

n:
G= y *  (1 - (1 + r)-n)/r
r * G/y =  1 - (1 + r)-n
(1 + r)-n =  1 - r * G/y
-n ln(1 + r) =  ln(1 - r * G/y)
n = -log1+r(1 - r * G/y)


Svar #3
20. maj 2017 af odef617 (Slettet)

Tusind tak!

Den oprindlige GRYN-formel virker ikke når jeg indsætter den i en lommeregner. 

Hvad kan jeg have gjort galt der?

G=2500 * 1- (1+0,005)^-180  /  0,005 =

Den siger bare at det giver 0


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2017 af mathon

har du husket:
              
                                 \small \small G=y\cdot \frac{1-(1+r)^{{\color{Red} -}n}}{r}


Svar #5
20. maj 2017 af odef617 (Slettet)

Ja det er præcis sådan jeg taster det ind


Svar #6
20. maj 2017 af odef617 (Slettet)

.
Vedhæftet fil:IMG_1162.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. maj 2017 af fosfor (Slettet)

brug en lommeregner der virker


Skriv et svar til: Isoler y og n i GRYN-formel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.